Tillbehör till xbox

Det som gör spelkonsolen Xbox till en av de främsta spelmaskinerna idag är möjligheten till alla de tillbehör som man kan köpa till, och mängden är enorm om man börjar att gå igenom allihopa. Du kan exempelvis köpa en ratt med pedaler för rallyspel, ett headset för kommunikation med dina medspelare, arkadkontroll för spel där man slåss mot andra karaktärer så som Street Fighter, videoinspelningskort som möjliggör inspelningsbara spelstunder eller live strömning för andra spelare som vill titta på när du spelar, och mycket mer.

Enkel inkoppling

Många av tillbehören kopplas enkelt in med hjälp av medföljande USB-kabel och det krävs ingen installation eller några särskilda inställningar eftersom tillbehören identifieras automatiskt av spelkonsolen när du trycker in sladden. Detta kanske kan kännas som magi till en början, men det är så som spelkonsolens utvecklare har tänkt att det ska fungera från första början. Du ska kunna koppla in tillbehör som är certifierade enligt den standard som tillverkaren kräver så att det ska ske så enkelt som möjligt att köpa ett tillbehör till din spelmaskin.

Multipla handkontroller

Du kan även köpa till fler handkontroller eftersom spelkonsolen brukar levereras med endast en, och har du vänner eller familjemedlemmar som ofta spelar med dig så kan du spela ihop med dem på samma spelkonsol. Det finns även möjlighet till att köpa särskilda handkontroller som Elite-kontrollen för ökad precision i olika spel, eller i vissa fall även en mus och tangentbord eftersom Xbox One har fått stöd för detta.

Med mus och tangentbord

När du spelar med en mus och ett tangentbord så får du alltid ett övertag jämfört med de traditionella handkontrollerna då det är enklare att röra muspekaren än att vända sig och titta åt olika håll med tumknapparna på handkontrollen. Tangentbordet är också väldigt smidigt eftersom att du kan chatta med dina medspelare mycket snabbare, vilket underlätta när du vill ge olika kommandon eller fråga frågor snabbt.