Populära spel till xbox

Spelkonsolen Xbox har en stor mängd populära speltitlar för tillfället, och de som lockar mest spelare är de exklusiva spelen som endast utvecklats för Xbox. Några exempel på dessa är Halo och Gears Of Wars och en stor anledning till varför spelare väljer att inhandla en Xbox beror på dessa spel och deras popularitet.

Det finns ett stort antal spel i dessa spelserier som fått otroligt höga poäng i alla möjliga recensioner, så det känns verkligen som att både Microsoft och spelutvecklaren Bungie har satsat rätt, och självklart stora mängder pengar, på att leverera högkvalitativa spel exklusivt till Xbox.

Anledningar till att Halo och Gears of Wars är så populära

När du spelar spelkonsoler så är det viktigt att många saker fungerar väl ihop, och det är också anledningen till varför dessa spel är så pass populära. De måste först och främst ha snygg grafik och bra ljud, både som bakgrundsljud och för alla vapen, och spelen måste även ha ett välfungerande flerspelarläge där spelare kan tävla mot varandra.

Utöver detta så finns det även andra faktorer som spelar roll som DLC (Downloadable content) som spelare kan ladda ned för att utöka spelet även efter att spelaren har klarat av spelet. Då kan spelaren fortsätta spela på sitt favoritspel mycket längre än vad denne ursprungligen kunde göra, och dessutom så får spelutvecklaren in mer pengar eftersom att spelaren betalar en liten slant för ett speltillägg.

Sist men inte minst så måste spelet ha ett väldesignat enspelarläge där kartorna inte känns för hastigt skapade och spelaren har möjlighet att röra sig fritt i spelvärlden. Detta ökar känslan av att man faktiskt befinner sig på en annan planet eller en annan verklighet. Många populära spel håller länge eftersom de erbjuder allt och lite till som spelarna önskar sig, och detta är också anledningen till varför både Gears Of War och Halo spelen har blivit så populära.